RAMSES-De liederen * 23/03/2013

  GUUS WKLEINER 2011 GUUS BW SQ 0824ESTDORP TRIO
  RAMSES-de liederen

 


  zaterdag 
23 maart 2013 

  

 

‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!’.
Wij herkenden elkaar: als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen’.

In zijn theaterconcert ‘Ramses-de liederen’ brengt pianist-zanger Guus Westdorp een muzikale ode aan het werk van Ramses Shaffy. Bekende liederen, maar ook minder bekende als ‘Ik laat jou niet voor de poort’ en ‘Ik ga met het circus mee’ komen voorbij. Guus pakt het repertoire van Shaffy bij de hand om er vervolgens een hele eigen klank aan te geven. Met een eigen stem en voorzien van nieuwe arrangementen en vrije improvisaties is ‘Ramses-de liederen’ iedere keer weer verrassend.
Uitbundig en ingetogen voert Guus zijn publiek weer even langs de eindeloze grachten, in nachten vol eenzaamheid en verlangen en door velden van
vurige liefdes.
En dan lijkt het soms of Ramses weer door de zaal waart….

Het Parool: 
‘Alle elementen om er een memorabel, intiem concert van te maken zijn meer dan voldoende aanwezig.’

Guus Westdorp:  zang & piano
Evert Willemstijn:  contrabas
Rob Sprinkhuizen:  slagwerk/gitaar

Guus Westdorp was betrokken bij tal van muziek-en theaterprodukties. Zijn liefde voor taal & muziek maakt hem tot een gewild begeleider. Zo was hij ondermeer pianist bij Toon Hermans, Bruno Brel en Mathilde Santing. Als componist boekte hij succes met ‘Blijf bij mij’ (Paul de Leeuw & Ruth Jacott).
In 1996 won hij met Anton Montagne het Concours de la Chanson Alliance Française.

Website Guus Westdorp   RamsesDagLieveJongen001

NAAR STARTPAGINA

NAAR VOORSTELLINGEN

NAAR ARCHIEF VOORSTELLINGEN