JEROEN KRAMER * 7-11-2013


Jeroen Kramer web gebruik  JEROEN KRAMER

  STAND-UP ZANGER
  'MILJOENEN IDIOTEN' 

  UITVERKOCHT

  Donderdag 7 november 2013 
  
 

JEROEN KRAMER STAND-UP ZANGER IN ‘MILJOENEN IDIOTEN’

Jeroen Kramer (die we kennen als een der allesweters van Het Klokhuis en als razende reporter van Het Sinterklaasjournaal) laat zich met zijn gloednieuwe liedjesprogramma
‘Miljoenen Idioten’ van een geheel andere kant zien
en ontpopt zich als ‘stand-up zanger’. 

Gewapend met slechts 2 gitaren, een effectpedaal en een microfoon voert Jeroen zijn publiek een volstrekt eigen wereld binnen van grillige seksuele fantasieën, sentimentele smartlappen, amechtige protestsongs en puntgave liefdesliederen. Dit alles uitsluitend in de moerstaal, die hij en schrijfpartner-achter-de-schermen Joop Maes  met merkbaar genoegen als basismateriaal voor de vaak ingenieuze teksten hanteren.

Ook de vermakelijke en absurdistische bespiegelingen in de verhalen tussen de liedjes door vormen een aanzienlijk bestanddeel van het repertoire. Vandaar de term ‘stand-up zanger’- waarmee tevens verdenkingen worden vermeden die aan het woord ‘singer-songwriter’ kleven: bloedserieuze ontboezemingen, humorloos zelfbeklag en gratuite verontwaardiging. Niets van dat alles -  maar wel een ongeëvenaarde mix van humor, ontroering en muzikaliteit.

En wat dat laatste betreft: Jeroen verrast met opvallend goed gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities die uitstapjes maken naar vele uithoeken van pop, jazz, en levenslied.  Kortom: ‘Miljoenen idioten’ is een unieke aanwinst voor de Nederlandse podia. Niemand doet wat Jeroen Kramer doet. 

Koop de CD ’Miljoenen Idioten’ via Jeroen's website.
JEROEN KRAMER CD 

WEBSITE JEROEN KRAMER
NAAR RESERVEREN
NAAR STARTPAGINA 

NAAR VOORSTELLINGEN