VAN MOZART TOT PETER LUSSE * 16/05/2013

Peter Lussemaghen1

Van MOZART tot PETER LUSSE
Opera, Musical, Liederen en Songs 

met 

Peter Lusse, Maghen Hilgersum 

Frans van Tuijl, piano

 


donderdag 16 mei 2013 


Peter Lusse bekend van tv series, de rol van Eddie in 'Vrienden voor het leven' is onvergetelijk en theaterproducties zoals 'Het zakkendiner'.

Maghen Hilgersum, winnares Una Voce Particolare 2010 en Frans van Tuijl brengen een gevarieerd programma van opera tot musical, van liederen tot songs op teksten van Peter Lusse. U wist vast niet, dat Peter Lusse heel mooi klassiek zingt, het Kunstlied, opera, maar hoe bijzonder is het niet ook prachtige teksten van zijn hand te horen; Peter is een veelzijdig kunstenaar, die ook samen met Maghen zal zingen. Maghen zingt al vanaf haar zevende jaar; tijdens haar opleiding aan Dario Fo, ondernemers in de kunst heeft ze al vele hoofdrollen gezongen in opera’s, muscals en in speciaal voor haar geschreven stukken. Tijdens een mooie tournee tezamen met Ernst Daniël Smid heeft ze haar talent kunnen tonen: opera, musical en ook cabaret en pop schuwt ze niet.

 

Peter Lusse

Studeerde aan de Kleinkunstacademie, zijn eerste bekendheid hield hij over aan een Chips reclame. Hij presenteerde TV programma's als 'Vol super' en 'Lusse's landgenoten', in 1991 begint RTL4 met 'Vrienden voor het leven' dat zijn leven veranderde. 'Lekker Lang Lusse' en 'Schiet mij maar lek' zijn andere series waarin hij schitterde. In 2009 nam hij deel aan het eerste seizoen van 'De Mattheus Masterclass' waarin niet-klassiek geschoolde artiesten een deel van Bachs Matthäuspassion uitvoerden in de St. Vituskerk in Hilversum.

Maghen Hilgersum 

Maghen Hilgersum is een jonge sopraan die een autodidacte-praktijk opleiding heeft gevolgd bij de theaterschool Dario Fo, "Ondernemers in de Kunst". Hier heeft ze vanaf haar zevende jaar veel ervaring opgedaan en is haar liefde voor klassieke muziek ontstaan. Vele mooie rollen heeft ze hier mogen vertolken waaronder: “Liu” uit de opera “Turandot”, “Aldonza” uit de opera “De man van La Mancha”, “Polly” uit de “Driestuivers opera” en vele andere solostukken. Zij krijgt zang- en acteerlessen van Francis van Broekhuizen, Anne-Marie Spin, Rick Schoonbeek, Wilma Sekrève en Paul Sekrève. In 2010 heeft Maghen deelgenomen aan het tv programma “Una Voce Particolare” en hier heeft ze te titel “Voce Particolare 2010” in de wacht gesleept. Na de winst in “Una Voce Particolare” is Maghen met Ernst Daniel Smid, Rutger de Vries en Francis van Broekhuizen de theaters in gegaan met de theatershow `Meesterlijk Klassiek`. De theatertour draait in heel Nederland van Groningen tot Maastricht. Ook is ze door haar succes bij `Una Voce Particolare` meegevraagd met het Westland mannenkoor voor hun tour door Rome en mocht op audiëntie bij de Paus. Deze zomer zal ze ook te zien zijn met het koperorkest PIUS X in Praag voor hun jubileumtour. In september 2012 start zij met een opleiding aan de "Schumann Akademie". 

Frans van Tuijl

pianist studeerde aan de Schumann-academie en was een leerling van Jan Wijn. Hij heeft  passie en talent om  begaafde, klassiek geschoolde zangers en  instrumentalisten
te begeleiden  bij concerten en  recitals, audities eindexamens en anders soortige optredens; Van Tuijl geeft workshops en masterclasses. Van Tuijl  heeft meegewerkt aan de TV programma's "Una Voce Particolare, "Van Popster tot Operaster" en  "Mattheus Masterclass  2012” met de bariton Maarten Koningsberger als Master.
Samen met muziekproducent/zangcoach  Sigrid van der Linden vormt hij een duo met coaching, auditievoorbereiding, instudering van rollen etc. Frans van Tuijl vormt een vast pianotrio   "Atrium Trio" met de violiste Eveline Trap en de cellist Nico Trap. Recent  heeft hij op het Theaterfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch de begeleiding verzorgd van de "soapy "opera Pasquaal (gebaseerd op  Donizetti’s Don Pasquale) . Frans van Tuijl is de initiatiefnemer van de Stichting Concert Frans van Tuijl te Waalre. Het doel van de stichting is om klassieke muziek dichter bij de mensen te brengen letterlijk en figuurlijk en uitstekende  zangers en instrumentalisten te laten optreden en jonge musici ervaring te laten opdoen. 

Website Maghen Hilgersum
Wikipedia over Peter Lusse
Website Frans van Tuijl

 

FRANS WEB

  NAAR STARTPAGINA

  NAAR VOORSTELLINGEN

NAAR ARCHIEF VOORSTELLINGEN

 

 

 

 

  Frans van Tuijl